top of page

Detacheren privéchauffeur / directiechauffeur

Studentchauffeur.nl detacheert (gecertificeerde) privé- en directiechauffeurs bij bedrijven, (semi)overheidsinstanties en andere instellingen.

 

Waarom kiezen voor detachering van uw chauffeur?

Detachering is een veel gekozen oplossing als u tijdelijk behoefte heeft aan een vaste chauffeur. Bijvoorbeeld bij ziektevervanging, opvang van onderbezetting of in drukke periodes. Ook wordt detachering van chauffeurs vaak toegepast bij speciale (langlopende) projecten.

Voordelen detachering van privé- of directiechauffeur

  • U krijg een vaste chauffeur, dus niet telkens wisselende gezichten

  • De chauffeurs zijn ervaren

  • U hoeft zelf geen werving en selectie te doen

  • U hoeft niet zorg te dragen voor opleiding en bijscholing

  • Flexibel in uw bedrijfsvoering

Onze werkwijze

Studentchauffeur.nl stelt samen met u een chauffeursprofiel op. Aan de hand van dit profiel selecteren wij een aantal kandidaten die wij aan u voorstellen. Zodra wij een geschikte kandidaat voor u hebben gevonden wordt de chauffeur, voor bepaalde tijd, bij u gedetacheerd. Het is mogelijk om de detacheringsperiode te verlengen of de chauffeur na afloop van de detacheringsperiode over te nemen. 

 

Verschillen tussen privéchauffeur en directiechauffeur

De termen privéchauffeur en directiechauffeur worden vaak door elkaar gebruikt. Graag geven wij hieronder meer duidelijkheid over de verschillen tussen een privéchauffeur en een directiechauffeur.

Privéchauffeur

Onder een privéchauffeur wordt een chauffeur verstaan die personen chauffeert in een voertuig dat beschikbaar is gesteld door de opdrachtgever. Deze chauffeur heeft geen gecertificeerde opleiding voor directiechauffeur gevolgd.

 

Indien u een chauffeur mét auto inhuurt dan valt deze bijna altijd onder de taxiwet, de auto dient dan ook uitgevoerd te zijn met blauwe platen.

Directiechauffeur

Er wordt gesproken over een directiechauffeur als de chauffeur tenminste in het bezit is van een CCV-D1 certificaat. Deze certificaten worden afgegeven door exameninstituut CCV, dit is een zelfstandige divisie van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen).

Een directiechauffeur kan eventueel nog meer certificaten hebben (CCV-D2, D3 en D4). Deze extra certificaten hebben vooral betrekking op het aspect persoonsbeveiliging.

Directiechauffeurs beschikken over adequate kennis, inzicht en vaardigheden op het gebied van rijvaardigheid, serviceverlening, verkeersveiligheid en regelgeving.

Wilt u meer informatie over detachering van een chauffeur?

Wij helpen u graag verder!

Bedankt! Bericht verzonden.

bottom of page