top of page

Dankzij een blessurechauffeur toch de weg op

Bijgewerkt op: 7 nov. 2018


Voor veel Nederlanders zit de wintersport er inmiddels weer op. De meeste zijn gelukkig heelhuids teruggekeerd van hun welverdiende vakantie maar helaas loopt ook ieder jaar een grote groep skiërs en snowboarders een blessure op. Jaarlijks keren duizenden Nederlanders gewond terug van wintersport. Naast dat dit natuurlijk vooral vervelend is voor de betrokkenen zelf betekend dit ook vaak een (financiële) strop voor de werkgevers.


Met moderne communicatiemiddelen kan in veel beroepsgroepen tegenwoordig prima (deels) vanuit huis worden gewerkt waardoor een medewerker nog enigszins productief kan zijn. Maar er zijn natuurlijk ook genoeg beroepsgroepen waarbij werken vanuit huis niet tot de mogelijkheden behoort. Voor sommige, fysieke, beroepen waarbij de blessure daadwerkelijk een belemmering is voor het uitvoeren van de werkzaamheden zit er vaak niets anders op dan wachten op herstel.

Is de blessure slechts een belemmering voor de mobiliteit van de werknemer dan zijn er echter voldoende oplossingen voorhanden. Het simpelste is dat een collega 's morgens de geblesseerde werknemer ophaalt en hem of haar aan het einde van de dag weer thuis afzet. Dit vraagt echter wel flexibiliteit van de betreffende collega en deze moet dan ook nog enigszins in de buurt wonen. Ook is dit slechts een oplossing indien de geblesseerde werknemer naar kantoor moet. Zit de geblesseerde werknemer in de buitendienst en moet hij bijvoorbeeld op klantenbezoek dan valt deze optie vaak af.Een steeds vaker gekozen oplossing is daarom de inzet van een student als privéchauffeur. Het klinkt misschien erg chique en overdreven maar als je er even over nadenkt is het eigenlijk een heel efficiënt alternatief. Voor ongeveer twee tientjes per uur huur je bijvoorbeeld bij studentchauffeur.nl een student in die in de (bedrijfs)auto van de werknemer rijdt. De studentchauffeur zorgt voor het vervoer van deur tot deur en kan eventueel tussen het rijden door nog wat hand en spandiensten verrichten. Voor een hele dag chauffeur ben je dan zo'n € 160,- kwijt en dat is vaak een stuk voordeliger dan een "zieke" werknemer.

Ook kan de chauffeur de werknemer 's morgens van huis naar kantoor brengen en aan het eind van de dag weer ophalen. Met de minimale afname van 3 uur per opdracht is dit vooral praktisch als de werknemer ver van kantoor woont, voor korte afstanden is vaak een taxi voordeliger.

Bent u nieuwsgierig wat de inhuur van een chauffeur zou kosten? Vraag dan hier een offerte aan voor uw specifieke vervoersbehoefte.


Commenti


bottom of page